Grave Lokaal

Aanpassingen bouwplannen Hanenstraat i.v.m. archeologische vindplaats.

In de besluitenlijst van het college trok dit mijn aandacht.

1. Richting aanvrager zal worden aangegeven dat:
• De gewenste wijzigingen niet kunnen worden ingepast in de huidige aanvragen;
• De gewenste ophoging van het perceel zal moeten worden voorgelegd aan de commissie Ruimtelijke Kwaliteitszorg.

2. De aanvrager zal worden uitgenodigd voor een ambtelijk overleg waarbij de procedure voor de nieuwe plannen wordt vergeleken met de procedure voor de actualisering van het bestemmings-plan voor de kerkdorpen. Indien deze niet met elkaar in de pas lopen zal worden aangestuurd op het indienen van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan.

3. Indien de aanvrager geen gehoor geeft aan de indiening van een eventueel verzoek tot her-ziening van het bestemmingsplan en toch zal overgaan tot het indienen van nieuwe aanvragen om bouwvergunning zal een ambtelijk advies worden ingewacht met betrekking tot de
weigering van deze aanvragen.

P.S. Ik ga navraag doen op het stadhuis om meer over de hoed en de rand te weten. Misschien moeten we de “Cuijkse ambtenaar archeologie” die pas is aangesteld hier voor gaan benaderen en dit op een grotere schaal aanpakken. Cuijk weet als geen ander wat archeologische vondsten voor vertragingen kunnen zorgen.

De bouwer die al 2,5 jaar met zijn plannen bezig is en de eigenaar van deze inbreidingslocatie moeten voor het eind van dit jaar duidelijkheid hebben!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *