Grave Lokaal

Oude foto’s van CDA site.

De bouw van het Stadskantoor.
Deze foto is genomen, op 5 mei 2005, vanuit een hoogwerker die toevallig in de buurt was toen de bouwput nog leeg was. Nu weten we dat de bouw problematisch verlopen is en debet is aan het opstappen van het gemeenteraadslid Wil Baaijens.
  • De fietsenstalling wel erg kostbaar is geworden en niet optimaal draait.
  • De beheer- en exploitatiekosten vorig jaar, volgens de jaarrekening, 300.00 euro hoger waren dan begroot .
  • Het binnenklimaat door het plaatsen van een topkoeling van 77.000 euro aangepast moet worden om behoorlijk te kunnen werken.
  • En last but not least de eindafrekening, volgens de kadernota, 185.786 euro negatief uitvalt.
  • De investering is dus 185.786 euro duurder.
  • De structurele meerkosten (exploitatielasten) zijn dus 112.500 euro hoger.

De feestvierende Jeppers bij hun eerste Graafse avond; dit jaar komt de tweede. Dit moet U meegemaakt hebben. Succes!!!

“Onze” gardiaan van de Velpse Capucijnen vertrekt en neemt afscheid in “zijn” kapel.

Deze tekst is gefotografeerd in het oude stadhuis. Dit blad lag opengeslagen op een verlaten bureau van de afdeling Ruimte en Wonen (sic). Deze onliner is het meest opgevraagd op de site van de uitgever van deze management kalender.

Zo verdween, binnen een paar dagen, na maanden ergernis dit betonnen rioolblok uit de Mars.

De toekomst van Grave werd mooi in beeld gebracht door onze controller, Arnold Cornelissen, tijdens de opening van het Stadhuis. We moeten keuzes maken is zijn boodschap!!!

Onze burgemeester Wilma Delissen is de meest gefotografeerde Gravenaar en zal een aparte map krijgen. Deze foto is gemaakt bij de opening van het Stadhuis. Een tekenares maakte een treffend cartoon.

Toen waren er nog drie wethouders actief in Grave!!
Jacques van Geest stopt nadat het college, op vrijdagmiddag, het vertrouwen in hem opzegde.


Onze “positivo” van het Stadhuis Liaantje ligt aan de voeten van haar mannen van de buitendienst die op de Graafse Nachtwagt staan.

(Deze foto was tot nu tot het meest bekeken)

Mevr. Verhaak en Jan Timmermans, twee hoofdrolspelers, in gesprek met elkaar tijdens het debat over de uitbreiding van de Soos. De raad besliste toen in het voordeel van Nieuw Maaszicht. Ons Kultuurhuus komt dus in het nieuw te bouwen complex aan de Nieuwe Haven.

In deze vakantieperiode komen de meest aansprekende foto’s van 6 jaar webmaster van de CDA website terug op het internet dankzij Picasa enz. In het foto-archief komt een samenvatting van deze 16.235 foto’s die toen door mij op die site geplaatst zijn.

Er komen foto’s van gedecoreerden, carnavalvierders, politici, kerkelijke en profane Gravenaren in het archief. Het is een hele klus een mooie selectie te maken. Sophie Halmans, Riek Lamers en mevr. Swartjes krijgen daarna hun foto’s op papier thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *