Grave Lokaal

Herinneringsmonument Hemelvaartkerk: groen licht voor Jan Ketterings.

Na uiteindelijk het groene licht gekregen te hebben van projectontwikkelaar Artica uit Rosmalen, heeft kunstenaar Jan Ketterings uit Rosmalen de opdracht gekregen om een passende herinnering te maken die uiteindelijk tegen de muur van het gebouw “De Buitenhof”komt te hangen.

Voor diegene die Jan Ketterings kennen ( bekend van kunstwerken zoals : De Snipgezagvoerder Jan Hondong, G.W Lovendaal en dokter Kanters) wil hij niet zomaar iets maken maar een kunstwerk met een verhaal met een gevoel en een passende uitbeelding van deze tijd.

Voorbeelden waren gemaakt, maar Dhr. Ketterings was niet tevreden, nu is hij in een voorstel fase van een nieuwe afbeelding terecht gekomen. Binnenkort zullen we een bezoek brengen aan zij atelier om dit te bespreken om uiteindelijk tot een opdracht te komen voor de brons gieter.

Wegens droevige familie omstandigheden bij dhr. Ketterings heeft de uitwerking een half jaar vertraging opgelopen, maar zijn we blij dat hij ervoor wil gaan om de herinnering aan de Christus Hemelvaartkerk en Pastoor van den Hurk te realiseren voor de Graafsche bevolking.

Bron: Jeroen Mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *