Grave herdenkt bevrijding.

Na de bevrijding hebben militairen van de Irenebrigade stellingen ingenomen bij de Graafse brug.

LAND VAN CUIJK – De viering van de bevrijding heeft dit jaar in het Land van Cuijk, en volgend jaar ook daarbuiten, een bijzonder karakter. Niet alleen gaat het om een jubileum, het zal ook de laatste keer zijn dat op grote schaal activiteiten worden georganiseerd waarbij groepen veteranen, veelal uit Engeland en Amerika, worden uitgenodigd.

Daarom pakt Grave de herdenking op 17 september, toen het stadje in 1944 werd bevrijd, groots aan.

Elders in de regio blijft het stil. Dat komt vooral omdat gemeenten hebben gekozen voor de traditionele landelijke herdenking op 4 en 5 mei volgend jaar. Overloon viert de bevrijding op 10 oktober. Toen kwam 65 jaar geleden een einde aan de slag die zich rond het dorp afspeelde. Eric van den Dungen, directeur van het Liberty Park: “Natuurlijk staan we stil bij die bevrijding, maar de nadruk ligt toch vooral op wat na de oorlog tot stand gebracht is.”Gennep, in februari 1945 bevrijd, gaat vanaf het najaar al uitgebreid stilstaan bij 65 jaar vrijheid. Meer over de herdeking op 17 september in De Gelderlander van vrijdag 21 augustus. Zie editie Maasland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: