Grave Lokaal

Speerpunt Keerpunt 2010: Terugdringen lasten bedrijfsleven; uitgangspunten Graafs Mobiliteitsfonds ter discussie?

N.a.v. het verzoek om verplaatsing van de Graafse Houtwerf naar het Wisseveld in het pand van de voormalige keukenhandel aan de Arnoud van Gelderweg schrijft het college in de besluitenlijst van week 27:

Rondvraag:

Door het college wordt het volgende aanvullende besluit genomen met betrekking tot B&W voorstel 09-202 d.d. 2 juni 2009 over verplaatsing winkel Hamstraat 14 te Grave naar Arnoud van Gelderweg 83 te Grave;

Storting in mobiliteitsfonds blijft van kracht. Enkel inning wordt opgeschort tot discussie c.q. besluitvorming in de raad van medio september 2009, of eerst mogelijke raadsbehandeling.

2 juni besloot het college:

Verplaatsing winkel Hamstraat 14 te Grave naar Arnoud van Gelderweg 83 te Grave.

1. Er wordt ingestemd met het principeverzoek tot het wijzigen van het gebruik van het pand aan de Arnoud van Gelderweg 83 te Grave door middel van het uitspreken van de bereidheid om medewerking te verlenen aan een buitenplanse ontheffing ex artikel 3.23 Wro,: mits een
overeenkomst tot afwenteling van planschade wordt ondertekend.

2. Betrokkene wordt schriftelijk op de hoogste gesteld van dit besluit.

P.S. Waarschijnlijk komt er een discussie op gang over de uitgangspunten van het mobiliteitsfonds. Dit fonds maakt bedrijfsverplaatsingen moeilijker en is vooral bedoeld om bij woningbouw parkeerplaatsen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *