Felle brand op woonboot voormalige Artemis in Nieuwe Haven


Dode bij brand op woonboot Grave

Bij een brand op een woonboot in de haven bij de Koninginnedijk in Grave is een dode gevallen.
De brand brak donderdagmorgen rond half zes uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er volgens de politie sprake van een uitslaande brand. Vanwege de vlammenontwikkeling kon de brandweer niet op de boot komen. Dat wilde de brandweer wel omdat getuigen hadden gezegd dat zich iemand op de boot bevond. Toen de vlammen onder controle waren, werd inderdaad een stoffelijk overschot gevonden. De identiteit van het slachtoffer staat niet vast.
Bron: De Gelderlander
Na een uitslaande brand op een woonboot aan de Koninginnedijk in Grave heeft de brandweer donderdagochtend een lijk gevonden. De brand brak donderdagochtend om halfzes uit. Rond die tijd hoorden getuigen iemand om hulp roepen.
Brandweerlieden konden lange tijd het lijk niet bereiken door de hevige vlammen die uit de boot sloegen. Nadat de brandweer de brand had geblust, heeft het met hijskranen spullen van het dek getild om een betere toegang tot de boot te hebben. Ondertussen is het lijk van de woonboot afgehaald. Het is nog niet duidelijk of het dode lichaam van de bewoner is. De technische recherche kan nog geen onderzoek doen omdat het dek voor haar nog te heet is om te betreden. De politie zoekt naar getuigen die iets gehoord of gezien hebben.
Bron: internet; nu.nl

Vanmorgen rond 5.25 uur rukte de bandweer met groot materieel uit. Korpsen uit Landerd, Sint Anthonius en Uden verleenden assistentie. De traumahelikopter landde op het voormalige terrein van havo Het Wisseveld. Men is in het ongewisse of er nog personen aan boord zijn.

Het waterhulpverleningsvoertuig werd ook ingezet en twee schuimwagens zorgden voor het nodige schuim zodat het schip niet te vol zou lopen met water en eventueel zinken.
Later in de middag werd d.m.v. van een grote kraanwagen het stoffelijk overschot van boord gehaald.
In het foto-archief foto’s van de hulpverleningsactie tot 7.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: