213 Beelden van de Beeldenstorm 2025 in Ottersum.

SAMENWERKING (7)


Grave siert de voorpagina van het prachtige boek met gevels uit de Gasthuisstraat.

Een van de gewaagste toekomstvisies was om de Kraaijenbergse Plassen nog veel verder af te graven zodat in 2028 de Olympische Spelen hier gehouden kunnen worden!!!
(Als U op de foto klikt wordt deze vergroot en dan ziet U o.a. Nieuw Gassel en de Olympische Ringen)
We moeten dan wel zorgen dat ons Maasfront af is!!!

In Maria Roepaen trof heel bestuurlijk Land van Cuijk en Maasduinen elkaar en kwam met een nieuwe naam: Noordelijke Maasvallei. Links en rechts zag ik heel wat gesprekken tussen burgemeesters, wethouders en raadsleden die spraken hoe nu verder met de samenwerking.
Ik sprak daar met o.a. CDA fractievoorzitters van Cuijk en Boxmeer, burgemeesters van Grave, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonius, afgetreden wethouder van Groen Links uit Cuijk, oud-burgemeester Zelissen, oud-wethouder Peters en ons college. Een medewerker van de Winter uit Uden onthulde de komst van een regio-magazine voor 60.000 inwoners. Het verschijnt 4 keer per jaar.
De Gelderlander: De Maas als ruggengraat en slagader.
Als bindend element van de regio, de blik nadrukkelijk op Duitsland gericht, het Maasheggengebied op de Werelderfgoedlijst en de Peel als één groot landgoed. Zo zou in 2025 de regio Land van Cuijk en Maasduinen (inmiddels omgedoopt in Noordelijke Maasvallei) er uit kunnen zien. Dat zijn enkele conclusies van Beeldenstorm 2025, een project dat vorig jaar is gestart om te onderzoeken hoe deze regio de komende jaren zich zou kunnen ontwikkelen op ruimtelijk, sociaal, economisch en cultureel gebied.
Wat ook blijkt uit het onderzoeksrapport, dat vrijdagmiddag bij Roepaen in Ottersum werd gepresenteerd, is dat Land van Cuijk en Maasduinen buiten de regiogrenzen onbekend zijn. De naam is daarbij te lang en het lijkt alsof er twee afzonderlijke gebieden worden aangegeven. Met de nieuwe naam Noordelijke Maasvallei zijn die problemen opgelost. Om te voorkomen dat het Beeldenstorm-rapport met alle conclusies en aanbevelingen ergens in een la verdwijnen, dient er een plan worden opgesteld dat dit voorkomt. Daarom moet er een regionaal bouwmeester worden aangesteld. Hij of zij stuurt de plannen, is de aanjager van de projecten. De bouwmeester wordt betaald door de provincies Brabant en Limburg en de acht gemeenten die Land van Cuijk en Maasduinen vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: