Van Geest: ik heb me in de maling laten nemen.

Jacques van Geest bij zijn aftreden, in oktober.

archieffoto Theo Peeters

Het was afgelopen zomer zo goed als rond: het veelbesproken project Bijl/Hofplein in Grave. Er was zelfs een akkoord over de bouw van winkels en appartementen op de plek van het oude stadhuis. Volgens toenmalig wethouder Jacques van Geest geldt de afspraak nog steeds. De overeenkomst zou in september achter zijn rug om van tafel zijn geveegd.
Grave en Mooiland Maasland zouden samen appartementen en winkels realiseren in het historische centrum van Grave. Vorige maand stopte de gemeenteraad van Grave de samenwerking. Doorgaan zou voor Grave een tekort van 3,1 miljoen euro op het plan opleveren. Van Geest trad in oktober onder politieke druk af. De gemeenteraad dreigde hem weg te sturen omdat hij slecht zou communiceren over bouwprojecten.

‘Ik heb me in de maling laten nemen’, zegt Van Geest in een gesprek met Gelderlanderverslaggever Frank Houtappels. Achteraf zegt hij dat hij de regie in zijn laatste maanden als wethouder heeft verloren aan de hoge interim-ambtenaar Cees Rijnen. Die ging ‘wethoudertje spelen’. “In de top van het ambtelijke apparaat gebeurden dingen die ik niet meer wist.

Volgens een woordvoerster van de woningcorporatie is er niets aan de hand. “Het was een voorlopig akkoord. Later zijn we gewoon in goed overleg uit elkaar gegaan.”

Hoe het komt dat van Geest niet bij het overleg was waarbij “zijn” voorstel van tafel is geveegd is niet te achterhalen, zegt een woordvoerder van de gemeente Grave. “We hebben afgezien van de overeenkomst, omdat het te duur werd. En hier zegt men dat de wethouder op de hoogte is.”

“Lees meer in De Gelderlander van vrijdag 10 april, editie Maasland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: