Grave vergadert weer achteraf, PvdA baalt.

De gemeente Grave heeft onderhand wel genoeg achter gesloten deuren vergaderd. Dat vindt de Graafse PvdA-fractie. Vanavond wordt de raad door burgemeester en wethouders in beslotenheid bijgepraat over ruimtelijke ordening. Onduidelijk is waarom dat niet in de openbaarheid kan, vindt de PvdA.

“Ruimtelijke ordening. Dat is heel breed. Ik heb nog nooit zoveel besloten bijeenkomsten gehad”. zegt fractievoorzitter Leon kamps. De afgelopen maanden is de raad drie keer in vertrouwen bijgepraat. Kamps:”Het is een vorm van achterkamertjespolitiek waar deze coalitie patent op heeft.”

Ook Peter Hendriks is voor openbaarheid. “Maar soms kan dat helaas niet. Sommige raadsleden sputteren tegen, maar uiteindelijk komen ze toch luisteren.”

Bron:de Gelderlander

P.S. : Er is wel een einde gekomen aan het (besloten) overleg in de werkgroep van fractie-voorzitters. In het presidium is daartoe besloten. Nu wordt dus de gehele raad in beslotenheid bijgepraat. Omdat de meerderheid van de raad gekozen heeft voor het in handen geven van de projecten aan een extern persoon en geen specifieke wethouder Ruimte en Wonen moeten we nu zo opereren.

Mijn streven is er alleen op gericht om snel aan de slag te gaan op het Wisseveld met het zorgcentrum met Kultuurhuus, de Bijl/Hofplein vol bouwen met woningen en winkels (bij voorkeurmet HEMA) met het plan Jo Crepain. Als laatste natuurlijk de voortgang van de Maasboulevard.

Als dit o.l.v. de heer Rijnen gaat lukken chapeau voor hem !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: