Zware deuren stoppen ouderen.

Het wooncomplex De Buitenhof in Grave is niet zo gebruiksvriendelijk voor de doelgroep als het zou moeten zijn, vindt de Graafse PvdA-fractie. De partij stelt daarover vragen aan burgemeester en wethouders. Met name mensen in een rolstoel, scootmobiel of rollator hebben volgens de sociaaldemocraten grote moeite met de deuren. “Bij onze fractievergadering vertelde iemand dat de deuren nogal zwaar zijn. Of de bouwer zit fout, misschien de gemeente, maar er moet een oplossing komen. Het gaat om een kwetsbare groep ouderen”, zegt fractievoorzitter Léon Kamps.Het wooncomplex aan het Pastoor van den Hurkplein werd in 2007 opgeleverd, en wordt hoofdzakelijk bewoond door senioren. In het gebouw zitten 51 appartementen, de helft koop, de helft huur.

Met de rollator van zijn vrouw Rinie (82) probeert Gerard Weeren (81) een van de deuren van De Buitenhof in Grave te openen. En dat valt niet mee, ervaart hij geregeld. De deuren van het wooncomplex aan het Pastoor van den Hurkplein zijn zo zwaar, dat zijn vrouw moeite heeft die open te krijgen. En hij kan zich zo voorstellen dat meer senioren daar last van hebben. Zelf is Weeren sinds december op zoek naar een oplossing.

Volgens Weeren onderschrijft ook de gemeente Grave de medische noodzaak van andere deuren. Alleen is onduidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is. De gemeente, de projectontwikkelaar, de gemeente; ze spelen elkaar allemaal de bal toe

Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: