Weer meer scholen met verkeersveiligheidlabel.

Sinds vandaag kent Brabant nog eens 21 scholen met het verkeersveiligheidslabel (BVL). Dit label is het bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het onderwijs.

In totaal zijn er in de provincie nu 489 (basis)scholen die het label hebben. Eén daarvan is het Ds. Pierson College in ’s-Hertogenbosch, één van de eerste voortgezet onderwijsinstellingen die serieus met verkeersveiligheid aan de slag gaat. Een aanvullende 304 scholen heeft weliswaar (nog) geen label, maar besteedt wel aandacht aan verkeersveiligheid.

Verkeerslessen en -maatregelen.
Zo krijgen leerlingen verkeerslessen en kunnen zij deelnemen aan verkeersprojecten met praktische oefeningen.

Ook is er vanuit het verkeersprogramma aandacht voor de directe omgeving van de school: de wegen er naartoe zijn bijvoorbeeld zo verkeersveilig mogelijk gemaakt.

Daarnaast zijn ouders en verzorgers betrokken bij verkeerseducatie.

Felicitaties

Verkeersgedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen: “Jong geleerd is oud gedaan! Mijn felicitaties aan de scholen die het label gehaald hebben. Daarmee werken zij samen met ons mee om van Brabant de meest verkeersveilige provincie te maken.

Er vallen namelijk nog steeds teveel slachtoffers in het verkeer.”

Toekenningen
Of een school voldoet aan de criteria, wordt bepaald door een speciale BVL-commissie. Deze kent het label toe en toetst met nacontroles of de school het label mag houden.

De fractie Jacques Leurs nodigt andere fracties hierbij uit om ook in Grave de scholen BVL-proof te maken.

De SP en het CDA hebben dit ook hoog in het vaandel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: