Voorbereidende raadsvergadering a.s. dinsdag.

In deze raadsvergadering worden o.a. de beleidsnota’s Economische Zaken en Toerisme & Recreatie behandeld. Ondernemersvereniging Graveon bepleit al jarenlang om deze zaken structureel aan te pakken. Ik ben benieuwd hoe de collega-raadsleden de nota’s beoordelen.

Naast een conferentie over toerisme en recreatie in juni zal ook een conferentie op korte termijn over de Graafse Economie Nu keihard nodig zijn om in beeld te krijgen wat en waar de knelpunten in Grave zijn of komen.

Sommige aanbevelingen van 2009 kunnen bijna letterlijk worden teruggevonden in de nota van tien jaar geleden. Zoals de constatering dat er meer moet worden samengewerkt. Niet alleen in de regio’s Maas en Waal en Rijk van Nijmegen, maar ook over de Duitse grens heen, waar een koppeling met natuurgebied De Duffelt moet worden gemaakt. En met de Brabantse regio’s Land van Cuijk en Maasland (ten westen van Grave langs de Maas).Opvallend is dat waar in 1999 nog ingezet werd op het dagtoerisme, nu vooral ook de nadruk wordt gelegd op het belang van toeristen die langer dan één dag blijven. Die laten veel meer geld achter in de regio. Ook zou Wijchen de ‘zakelijke toeristen’ die vooral in Nijmegen verblijven, naar de gemeente willen lokken.

Uit: De Gelderlander Maas en Waal

De toegezegde benchmark onder ondernemend Grave moet snel gehouden worden dan kun je ook inspelen op de actualiteit. Bij besluiten over de kadernota en begroting moeten keuzes gemaakt worden later dit jaar.

Bij agendapunt 11 Vragen wordt opheldering gevraagd over enkele zaken die actueel zijn, zoals geen raadsvoorstel Bijl & Hofplein enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: