Teleur(s)gesteld no. 1. Uitstel nieuwbouw Stadshart Bijl/Hofplein

De raad gaat a.s dinsdag hoogstwaarschijnlijk besluiten om afscheid te nemen van partner Mooiland. De relatie wordt hopenlijk niet op een lager pitje gezet want Mooiland heeft nog enkele projecten in de pijplijn. Wethouder Bos mag wel eens gaan informeren welke projecten spoedig opgepakt worden en welke niet. Vragen hierover zijn nog steeds niet beantwoord. In Cuijk weten ze al wel van de hoed en de rand volgens de verantwoordelijk wethouder. Het is onacceptabel als er weer vertraging komt in het realiseren van het majeure project Bijl/Hofplein. Rob Wermelink (C1000) kan niet langer wachten op de komst van de Hema en gooit de handdoek in de ring.

Voor de fractie Jacques Leurs is het majeure project Bijl/Hofplein een van de belangrijkste speerpunten in deze raadsperiode.

Er mag niet gemorreld worden aan de kwaliteit van dit plan. Veel Gravenaren hebben zich uitgesproken over dit ambitieuze plan. Het is al erg genoeg dat de eerste steen nog steeds niet gelegd is. Kijkend naar het verleden moet je somber concluderen dat er een soort vloek op dat terrein ligt. De architecten van Eck en Crepain zijn allebei overleden. En ook in het verdere verleden is er volgens Leny van Lieshout een plannenmaker overleden waarvan het plan nooit is uitgevoerd.

Mijn dossier over deze locatie bevat gelukkig al drie ordners want op de schamele informatie van het college alleen kan ik geen besluit nemen.
Hoe komt het college bijv. aan de voornoemde bedragen?
Onder welke voorwaarden gaat Mooiland akkoord met het verbreken van de samenwerking enz. ??
Hoe nu verder enz. ???

Wat mij betreft mogen we best geld inzetten om alsnog tot een akkoord met Mooiland te komen. Onze reserves zijn voor calamiteiten zegt wethouder Bos al zes jaar lang. Nu volgens mij is er nu een calamiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: