Neem verlies Hofplein zegt college.


Donkere wolken pakken zich samen boven stadhuis !!


Het oude stadhuis wordt voorlopig bewoond door antikraakwachten. Wanneer het pand gesloopt gaat worden, is onduidelijk nu het project Bijl/Hofplein financieel onhaalbaar lijkt.

Grave moet z’n verlies nemen bij het project Bijl/Hofplein in de Graafse binnenstad. De samenwerking met woonmaatschappij Mooiland Maasland moet worden beëindigd. Dat stellen burgemeester en wethouders van Grave voor aan de gemeenteraad.
Op de plek van het voormalige stadhuis wil Grave appartementen, winkels en een parkeergarage realiseren. De gemeente zou dat samen doen met woonmaatschappij Mooiland Maasland.

Twee jaar geleden besloten de partijen te gaan samenwerken. Lang onderhandel- den de partijen over de kosten van de parkeergarage. Wie zou die betalen? De gemeente en de woonmaatschappij komen er niet uit, concluderen burgemeester en wethouders nu. Zoals het er nu naar uitziet, levert Bijl/Hofplein namelijk een tekort op van zo’n 3,1 miljoen euro voor de gemeente. Dat kan nog meer worden, als er bijvoorbeeld archeologische vondsten worden ontdekt op de bouwgrond.Het verlies dat Grave neemt door de samenwerking met Maasland nu op te zeggen, bedraagt daarentegen ‘slechts’ 1,1 miljoen euro. Als Grave voor die laatste optie kiest, betekent dat dat er voorlopig niet kan worden gestart met de sloop van het oude stadhuis. En dat er voorlopig dus ook niet gebouwd wordt. Op de huidige voet doorgaan met het project is volgens wethouder Hans Bos hoe dan ook onverantwoord. “Met zo’n grote schuld ga ik de burgers niet opzadelen.”

Of Grave de samenwerking beëindigt en eventueel een met een andere partij in zee gaat, beslist de gemeenteraad. Die vergadert volgende week dinsdag in een extra vergadering over het voorstel.

Mijn reactie:

Meld dit project aan bij de provincie die 250 miljoen wil stoppen in de crisis de baas m.b.t. de woningbouw. Grave moet dan ook gelden uit de reserves in dit project stoppen om zo snel mogelijk te bouwen. Uitstel is onacceptabel !!!!

Informatie over provinciale voornemens o.a. woningbouw:

Effect maatregelen: Dit initiatief bevordert het blijven functioneren van de Brabantse woningmarkt. Daarmee kan in de woningbehoefte worden voorzien. De werkgelegenheid in de bouw krijgt een positieve stimulans. De stijging van de werkloosheid in deze sector zal worden afgevlakt. Voor iedere nieuwbouwwoning wordt gerekend met 1,5 arbeidsjaar (opgave BouwendNederland). Uitgaande van een opgave van ongeveer 5.000 woningen bedraagt het werkgelegenheidseffect 7.500 arbeidsjaren.

Als start is investeringsimpuls nodig van maximaal € 250 mln. Voor meer informatie:

http://www.brabant.nl/upload/documenten/r/economische%20recessie_1.pdf

Verder kan het college ons probleem ook onder de aandacht brengen van gedeputeerde staten bij het bezoek aan het Land van Cuijk zie:

24-03-2009 13.15 Cuijk
Het college van Gedeputeerde Staten brengt een werkbezoek
aan het Land van Cuijk. Gemeentehuis, Louis Jansenplein in te Cuijk.

Bron: provincie Noord-Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: