Grave gooit 1,1 miljoen in de Maas

Gooit de gemeente Grave 1,1 miljoen euro de Maas in?’ Volgens de oppositie staat deze vraag centraal als de raad vanavond instemt met het plan van B en W om de samenwerking tussen de gemeente Grave en woonmaatschappij Mooiland Maasland inzake Bijl/Hofplein te staken.

Het project Bijl/Hofplein in de binnenstad blijft de gemoederen bezig houden. Er zouden 48 appartementen, winkels als HEMA, Kruidvat en Bruna en een parkeergarage komen, maar voorlopig lijkt het erop dat de anti-krakers die het oude stadhuis bewonen zich geen zorgen hoeven te maken. Nieuwbouw, en dus sloop, is nog lang niet in zicht.

De gemeente en de woonmaatschappij komen er niet uit over de kosten, met name over de vraag wie de parkeergarage gaat betalen. Het project in huidige vorm lijkt financieel onhaalbaar, de gemeente stevent op een verlies van 3,1 miljoen euro af en dat is voor B en W reden de samenwerkingsbijeenkomst te beëindigen.

Het verlies dat Grave hierdoor loopt is in dat geval 1,1 miljoen euro. “Dat geld had je dus meteen net zo goed de Maas in kunnen gooien”, aldus Jacques Leurs van de gelijknamige fractie.

Maar de gemeente neemt dit verlies op de koop toe omdat zij het risico onverantwoord groot vindt om op de huidige voet verder te gaan.

Lees het volledige verhaal in Stadskrant Grave van dinsdag 24 maart

Eén gedachte over “Grave gooit 1,1 miljoen in de Maas

  • 25 maart 2009 om 08:35
    Permalink

    Is het niet beter dat er twee of drie nieuwe wethouders komen? Onbesmet? Of er een derde bij die één van deze twee slappe happen werk uit handen kan nemen? Niet van buiten, da’s teveel (in)werk. Is er niemand binnen de coalitie die dit een paar maanden kan doen? Daadkracht! Degelijkheid! Weet jij geen CDA-kandidaat? De Vreede tijdelijk terug? Iemand anders? LPG? Een sterke gemeente begint bij een sterk college!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: