Grave achter fietspad naast Raambrug

De kans is groot dat er een fietsbrug naast de Raambrug bij Escharen komt. De coalitie (tien zetels) in de Graafse gemeenteraad is namelijk enthousiast over de plannen, zo bleek bij de voorbereidende raadsvergadering dinsdag. De oppositie (vijf zetels) ziet liever dat de opknap van de brug deel uitmaakt van een groter verkeersplan.
De Stichting Dorpsraad Escharen Ziet Vooruit (EZV) diende vorige maand een burgerinitiatief in om verkeerssituatie op de brug veiliger te maken. Volgens EZV is de brug vooral voor fietsers onveilig. Het plan van EZV is om de brug over de Raam te voorzien van een losse fietsbrug aan één kant van de huidige brug. Zo kan ook het fietspad aan de andere kant breder worden. De fietspaden worden met hekken afgescheiden van de rijbaan.

De oppositie is kritischer. Jacques Leurs (gelijknamige fractie) wil van de politie weten hoe hoog de brug in de top-100 van onveilige plekken staat.

Léon Kamps (PvdA) vindt aanpakken van de brug een ‘halfbakken oplossing’. “We kunnen beter een integraal plan maken om het te hard rijdende sluipverkeer aan te pakken.” “We moeten ook alle andere struikelpunten aanpakken”, vindt ook Frank Stoffer (SP). Dinsdag neemt de raad een besluit over de Raambrug.
Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: