Drukke agenda voor Besluitvormende Raadsvergadering.

A.s. dinsdag wordt het een lange zit.

De nota Economische Beleid wordt waarschijnlijk unaniem aangenomen. Prima start voor de gewenste verbetering en meer aandacht voor de Graafse economie. De benchmarking onder ondernemers wordt hopenlijk nu ook snel uitgevoerd. De plannen voor centrummanagement krijgen ook serieuze aandacht. De nota Recreatie en Toerisme wordt waarschijnlijk aangehouden. Alle fracties behalve de fractie Jacques Leurs zijn voor uitstel omdat men eerst de conferentie in juni wil. Ook worden er moties en amendementen ingediend over bijv. verhogen van 100 % naar 115 % norm bij langdurigheidstoeslag. En tenslotte zal er in het interpellatiedebat gesproken worden over het Graafse Kultuurhuus en de perspublicaties afgelopen weken. Wel of geen vertraging? Wel of geen 2 miljoen tekort ? En waarop een tekort ???

Zie bericht: ZUTPHEN Doordat de gemeente Zutphen sinds dit jaar de regels voor de langdurigheids-toeslag deels zelf mag bepalen, kunnen nu ook mensen met een (deeltijd)inkomen uit werk in aanmerking komen.Ook zij hebben nu recht op een toeslag van 345 euro (alleenstaanden) tot 490 euro voor gehuwden. De voorwaarde om in aanmerking te komen is dat men langdurig (vijf jaar) ononderbroken een inkomen op bijstandsniveau moet hebben gehad. Een andere voorwaarde is dat je per persoon niet meer dan 5455 euro aan vermogen mag hebben. De inkomensgrens ligt voor alleenstaanden op 899 euro per maand. Voor gehuwden en samenwonenden is dat 1284 euro. Nieuw is ook dat de langdurigheidstoeslag niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering is. Ook mensen met een andere uitkering, met werk in loondienst of als zelfstandige komen – onder voorwaarden – in aanmerking. Wethouder sociale zaken Willen Geerken ziet dit als een belangrijke verbetering: “Mensen met een klein baantje die bijvoorbeeld wat meer willen gaan werken, hoeven dus niet bang te zijn dat ze het recht op deze toeslag verliezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: