Brabant koopt misschien onverkoopbare huizen.

Wie zijn huis niet verkocht kan krijgen, wordt misschien geholpen door de provincie Brabant. Gedeputeerde staten (GS), het dagelijks bestuur van Brabant, denken erover om onverkoopbare huizen te gaan overnemen in gevallen waarin de hypotheekrente-aftrek voor dubbele woonlasten na een jaar vervalt.

De bedoeling daarvan is dat mensen die geen huis kopen omdat ze vrezen dat hun huidige woning niet verkocht kan worden, toch de stap wagen.GS willen daarmee de bouw van nieuwe woningen in de provincie aan de gang houden.

Volgens provinciebestuurder Paul Rüpp komen verscheidene nieuwbouwprojecten momenteel niet van de grond omdat huizenbezitters niet meer doorstromen. “Bij goedkope woningen speelt dit probleem niet en ook exclusieve bouwkavels voor landhuizen worden ondanks de crisis nog goed verkocht”, zei hij vrijdag.

Rüpp sprak vrijdag met een commissie van Provinciale Staten over de maatregelen die GS willen nemen om de crisis te lijf te gaan. Het provinciebestuur wil daar 400 miljoen euro voor beschikbaar stellen. Rüpp zei nog een maand nodig te hebben voor het complete plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: