Samen; sleutelwoord voor de regio.

Eigenlijk zou de regio Maasduinen en Land van Cuijk één aantrekkelijke naam moeten krijgen. Het is niet het belangrijkste actiepunt van de Economische Beleidsagenda Land van Cuijk en Maasduinen. De aanbeveling geeft wel aan waar volgens de Kamers van Koophandel Brabant en Limburg de acht gemeenten in het gebied hun kracht moeten zoeken en kunnen vinden: in samenwerking.
De grotere eendracht moet leiden tot een gebied dat een krachtig eensluidend imago heeft op het gebied van wonen, leren, werken en recreëren. Daarover is al meer gezegd en geschreven. Onder meer in een economisch rapport van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen en in het nu opstartende project Beeldenstorm 2025, waarin de horizon ligt in het jaar 2025. In het rapport van de Kamers van Koophandel gaat het echter meer om concrete aanbevelingen. Een flinke waslijst aan plannen en stappen die de komende jaren vorm moeten krijgen. Van een regiomagazine, tot een op te richten ontwikkelingsmaatschappij en deelauto’s in kleine kernen. Plus een onderwerp dat de laatste tijd steeds vaker aan bod komt: het idee om de A77 door te trekken in de richting van de A50. Meer over de toekomstige slagkracht van de regio in De Gelderlander van donderdag 12 februari, editie Maasland

Eén gedachte over “Samen; sleutelwoord voor de regio.

  • 12 februari 2009 om 11:57
    Permalink

    Is er iemand die me kan vertellen wat deelauto’s zijn?
    Ik heb wel een idee, maar ik hoop dat het niet is wat ik denk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: