Projectontwikkelaars vestigen hoop op tweede kwartaal

De projectontwikkelingsbranche vestigt alle hoop op het tweede kwartaal van 2009. Indien de dramatisch ingezakte nieuwbouwmarkt dan weer aantrekt, zal de omzet in die sector in 2010 en 2011 weer op gang komen. Wanneer de verkoopcijfers zich niet herstellen, dan krijgen de ontwikkelaars het in 2010 en 2011 moeilijk. Ze zullen dan verder moeten bezuinigen.

Tot deze conclusie komt Scief Houben, algemeen directeur van het Rotterdamse ontwikkelingsbedrijf Blauwhoed. `Dan zul je in de hele sector verdere sanering zien. Het gaat om het tweede kwartaal, dan kunnen we de markt beter overzien. Slaan onze huizen niet aan, dan krijgen we in de hele markt een verdere teruggang te zien.`

De sector heeft de eerste bezuinigingsronde net achter de rug. Veel ontwikkelaars hebben flink in hun kosten gesneden en deze met een tiende tot een vijfde verminderd. Projectontwikkelaar AM schrapte bijvoorbeeld 60 van de 380 banen, en reduceerde de kosten met 10%. Rabo Vastgoed bezuinigde ook al 10% op de kosten en Blauwhoed reduceerde de kosten met 20 Ã 25% en verkleinde het aantal personeelsleden van 105 naar 80.

Hier kan bouwend Grave hoop uit putten; dus kom op met die bouwplannen !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: