LPG-raadslid tijdelijk uit de raad.

LPG-raadslid Godfried Koevoets trekt zich tijdelijk terug uit de Graafse gemeenteraad. Hij zegt dat te doen vanwege de ernstige ziekte waaraan zijn vrouw lijdt.

“Daardoor heb ik op dit moment een aantal nevenactiviteiten moeten stoppen. Daaronder mijn werk als raadslid.” Volgens Koevoets heeft zijn besluit niets te maken met een conflict dat hij heeft met zijn ex-partners van het bedrijf TBK, een investeringsmaatschappij in onroerend goed. In dat conflict besliste de rechter in een civiele procedure in 2006 dat Koevoets 120.000 euro die hij onrechtmatig aan het bedrijf onttrokken zou hebben, of waarvan hij de rechtmatigheid niet kon bewijzen, moet terugbetalen.

Koevoets: “Dat verhaal wordt op straat gegooid sinds ik het in de gemeenteraad met betrekking tot wethouder Jacques van Geest (die vertrok om te voorkomen dat de raad hem wegstuurde red.) heb gehad over verduistering. Maar hier gaat het om een zakelijk conflict.”

Donderdag 12 februari wordt van Koevoets in deze zaak een aantal goederen verkocht in opdracht van de gerechtsdeurwaarder. Het gaat daarbij om goederen, ten laste van een bv waaronder enkele bedrijfjes van Koevoets vallen.

Reacties geplaatst op de website van de Gelderlander:

Ter aanvulling op het bericht het volgende: De deurwaarders-actie is gericht op de inboedel. Het begrip “ten laste van een bv”, is niet aan de orde. Het bedrag zou best inmiddels al wel ruim 25 % hoger kunnen zijn, ivm rentelasten etc. Vraagje: als de berichtgeving correct blijkt te zijn, wordt het wellicht toch tijd om aan eerherstel voor ex-wethouder Van Geest te denken, door de coalitie. De vermeende “verduistering” die hem werd aangewreven door het lijdend voorwerp van bovenstaand bericht, is in elk geval NIET door een onafhankelijke rechter vastgesteld. Het kan toch niet zo zijn dat de raad van Grave met twee maten meet ?
jan – 30-01-2009 09:10

Hoort iemand die door de rechter is veroordeeld vanwege onrechtmatige ontrekkingen voor een bedrag van 120.000 euro wel in de gemeenteraad? Er bestaat toch wel zoiets als integriteit?
gravenaar – 29-01-2009 16:41

Bron: website de Gelderlander

2 gedachten over “LPG-raadslid tijdelijk uit de raad.

 • 30 januari 2009 om 19:21
  Permalink

  Jammer, Jacques, dat je door de mand valt! Die twee reacties zijn van jouzelf! Niet alleen qua schrijfstijl, maar ook technisch blijkt dat. Het staat er nota bene gewoon onder. Reageer dan namens jezelf… Niks mis mee! Geef maar een pittige reactie!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2009 om 22:52
  Permalink

  Dit staat op de site van de gelderlander, anoniempje.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: