Graafs raadslid zwaar teleurgesteld na verzoek op te stappen.

Op zijn weblog schrijft hij ‘Ondank is ‘s werelds loon. Teleurgesteld en onverwacht zijn woorden die door mijn hoofd gaan’. Dat schrijft het Graafse CDA-raadlis Jacques Leurs op zijn eigen weblog.

Woensdagavond kreeg hij van zijn fractie het dringende verzoek om als raadslid op te stappen. Leurs heeft nog tot 3 februari bedenktijd gevraagd. Volgens de fractie opereert Leurs te vaak solistisch. ‘Dat maakt constructief samenwerken onmogelijk. De gemeente Grave heeft, volgens het CDA, juist nu behoefte aan een bestuur dat stabiel en eendrachtig is’.

Op zijn weblog meldt Leurs: ‘Na het onderhoud van afgelopen maandag met het voltallig bestuur, met daarbij ook Alex van Megen en raadslid Ben Peters, had ik er nog vertrouwen in dat we met elkaar verder wilden gaan. Mijn bereidheid heb ik toen ook uitgesproken.

Echter tijdens het fractie-overleg werd me al spoedig duidelijk dat mijn inschatting totaal verkeerd was.’De situatie die nu ontstaan is mijns inziens te wijten aan de kunstmatige wijze waarop de twee verschillende bloedgroepen (CDA en 3DP gingen onlangs samen red.) bij elkaar zijn gebracht en iedereen weet dat dat nagenoeg altijd tot de dood leidt.

Met nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 in het verschiet is dat iets om je grote zorgen over te maken’.

In De Gelderlander van zaterdag 24 januari staat een interview met Jacques Leurs.

Bron: de digitale Gelderlander: www.degelderlander.nl/maasland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: