CDA-FRACTIE VRAAGT JACQUES LEURS ZETEL TER BESCHIKKING TE STELLEN.

STANDPUNT VAN DE FRACTIE:

De fractie van het CDA in Escharen, Gassel, Grave en Velp heeft raadslid Jacques Leurs gevraagd zijn raadszetel ter beschikking te stellen. Naar het oordeel van zijn collega’s opereert Leurs te vaak solistisch. Dat maakt constructief samenwerken onmogelijk. De gemeente Grave heeft, volgens het CDA, juist nu behoefte aan een bestuur dat stabiel en eendrachtig is.

De fractie betreurt het besluit in hoge mate, maar zag geen andere mogelijkheid meer. De afgelopen maanden, sinds de terugkeer van de heer Leurs in de raad (na zijn ziekteverlof), is veelvuldig gesproken over het gezamenlijk bouwen aan een sterke CDA-fractie. Het is daarbij niet gelukt om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Verschillende gesprekken en heldere afspraken hebben het tij helaas niet kunnen keren.

Het CDA wil voorkomen dat het bestuurlijk werk ten dienste van Escharen, Gassel, Grave en Velp verlamd wordt door voortdurende interne discussies.

STANDPUNT VAN HET BESTUUR:

Ook het afdelingsbestuur heeft zich de laatste maanden ingespannen om Jacques Leurs voor de fractie te behouden gedurende de rest van deze raadsperiode (tot maart 2010). Het bestuur ziet geen mogelijkheid voor een ultieme lijmpoging en kwalificeert de stap van de christen-democratische volksvertegenwoordigers als even betreurenswaardig als onvermijdelijk.

Het pijnlijke aan deze onontkoombare stap is dat de CDA-fractie in de gemeenteraad van Grave afscheid neemt van een enthousiast bestuurder die christen-democraat in hart en nieren is.

Leurs’ tomeloze inzet en grote betrokkenheid bij de gemeenschap van Grave en haar inwoners kennen weinig navolging.

Het bestuur hoopt dat Jacques Leurs actief betrokken blijft bij de lokale afdeling.

De heer Leurs heeft tot 03.02.2009 tijd gevraagd (en gekregen) om zich te beraden.

MIJN WEERWOORD:

Na het onderhoud van afgelopen maandag met het voltallig bestuur, met daarbij ook Alex van Megen en raadslid Ben Peters, had ik er nog vertrouwen in dat we met elkaar verder wilden gaan. Mijn bereidheid heb ik toen ook uitgesproken.Echter tijdens het fractie-overleg werd me al spoedig duidelijk dat mijn inschatting totaal verkeerd was. Ik wilde daarom zo snel mogelijk van een ieder weten of de bereidheid en vertrouwen er was om samen de schouders er onder te zetten in het belang van het CDA en van de bewoners, bedrijven en bezoekers van Grave. Want daar doen we het uiteindelijk voor en daarvoor hebben we mandaat van onze kiezers gekregen.Ondank is wereldsloon, teleurgesteld en onverwacht zijn woorden die door mijn hoofd gaan.

De situatie die nu ontstaan is mijn inziens te wijten aan de kunstmatige wijze
waarop de 2 verschillende bloedgroepen bij elkaar zijn gebracht en iedereen weet dat dat nagenoeg altijd tot de dood leidt.

Met nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 in het verschiet is dat iets om je grote zorgen over te maken. En dat deed ik en dat was ook een van de redenen van het afleggen van mijn stemverklaring recentelijk.

Ik ga proberen mijn persoonlijke teleurstelling zo snel mogelijk ondergeschikt te maken aan het belang dat ik heb te dienen als vertegenwoordiger van de Graafse gemeenschap. Dat zal een zware wissel trekken op mijn besluit hoe ik verder zal gaan.

P.S. Mijn zoon Koen heeft het technisch mogelijk gemaakt dat U kunt reageren op dit bericht.

U moet daarvoor klikken op reacties.

Uw reactie kan daarna ook op deze site geplaatst worden. Ik wil graag interactief met een ieder communiceren.

3 gedachten over “CDA-FRACTIE VRAAGT JACQUES LEURS ZETEL TER BESCHIKKING TE STELLEN.

 • 22 januari 2009 om 08:52
  Permalink

  Wat een aderlating voor het Graafse CDA, Jacques is toch echt het belangrijkste gezicht van de partij.

  Beantwoorden
 • 22 januari 2009 om 20:08
  Permalink

  een grote blamage voor het CDA Grave, Jacques is hun boegbeeld

  Beantwoorden
 • 3 februari 2009 om 17:54
  Permalink

  Beste Jacques,
  Laat je niet wegsturen.

  Houdt goede moed en wilt volherden,
  wat niet is , dat kan vog werden.

  Fran van Steen en Albertine Arts
  Ark ;Prinses Margriet’ Grave

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: