Toch huizen op de Bons

Op bedrijventerrein De Bons, tussen Velp en Grave, mogen toch bedrijfswoningen worden gebouwd.

Dat heeft overleg tussen de gemeente en de provincie Noord-Brabant opgeleverd. De woningen, het gaat om zes stuks, mogen niet apart van het bedrijfsgebouw worden gebouwd maar moeten worden geïntegreerd.

“Fantastisch”, vindt wethouder Hans Bos (VVD) het dat na twee jaar ‘zeuren’ en veel overleg met de provincie dit model uit de bus is komen rollen.

De provincie zag woningen (aanvankelijk waren het er zeven) op het bedrijventerrein niet zitten. “De angst bestond dat ondernemers een grote villa naast een kleine schuur wilden bouwen”, zegt Bos. “De provincie wilde dat voorkomen.” Omdat er bij de gemeente veel verzoeken binnenkwamen voor een combinatie van wonen en werken, bleef Bos bij de provincie en gedeputeerde Paul Rüpp (CDA) (ruimtelijke ontwikkeling) aandringen op een oplossing. Zes ondernemers die een aanvraag hebben ingediend voor een plek op De Bons kan Bos nu helpen. Vijf ondernemers moet Bos teleurstellen. “Helaas zat er niet meer in.”

Bron: de Gelderlander

P.S. Tijdens het finale gesprek was er een grote delegatie van de wethouders Opsteegh (CDA), Bos, architect van Dam en ambtenaar van der Heijden naar Den Bosch getogen. Door middel van een prima presentatie kon Grave Den Bosch overtuigen dat er geen vrijstaande woningen gebouwd gaan worden. Het wordt een campusachtig geheel in het groen. Gezamenlijk optreden had nu resultaat; de gedeputeerde wilde wel eens een concrete uitwerking zien.

Het Graveonbestuur is ook verheugd dat er nu alleen maar positieve verhalen over de Bons vrij komen ondanks de sombere tijd die er volgens velen is. Grave moet nu door pakken. Van Dongen in Escharen moet snel aan de slag kunnen. Het eerste Graafse schaap van het Wissseveld is over de Dam. (Met dank aan Ab van Dam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: