PvdA Grave wil debat over “verduistering”. “Opmerkingen van Koevoets in strijd met fatsoensnormen”.

De Graafse PvdA-fractie overweegt een extra debat aan te vragen over opmerkingen van LPG’er Godfried Koevoets over ex-wethouder Jacques van Geest (PvdA). Volgens Koevoets heeft Van Geest gemeenschapsgeld verduisterd. PvdA-fractievoorzitter Léon Kamps vindt de uitlatingen van Koevoets ‘in strijd met de fatsoensnormen’.

“We beraden ons over wat hiermee te doen. We overwegen een extra debat aan te vragen over dit onderwerp.”Raadslid Godfried Koevoets (LPG) zei aan het slot van de Graafse gemeenteraad afgelopen dinsdag dat hij ex-wethouder Jacques van Geest (PvdA) verdenkt van verduistering. De wethouder zou afspraken hebben gemaakt in een periode dat de gemeenteraad vergaderde over het mobiliteitsfonds. Dat is een geldpotje ter compensatie voor parkeerplekken die ergens niet gerealiseerd kunnen worden.Van Geest onderhandelde met Mooiland Maasland over het project Bijl/Hofplein in het centrum van Grave. Een ruime parkeergarage op die plek zou te duur worden. De woonmaatschappij hoefde van Van Geest, zo stelt Koevoets, tegen gebruikelijke afspraken in geen bijdrage te storten in het mobiliteitsfonds. Met andere woorden: Van Geest zou gemeenschapsgeld ‘weggegeven’ hebben. Verduistering, volgens Koevoets.

De gemeenteraad was volgens raadslid Jacques Leurs (CDA) verrast door het verhaal van Koevoets. “Iedereen was verbaasd dat hij ermee kwam. “Een toelichting die de raadsleden daags na de vergadering kregen, verhelderde veel, zegt Leurs. “Koevoets geeft het een zwaardere lading dan nodig is. Wat Van Geest besproken heeft, hoorde gewoon bij de onderhandelingen. Er is niet eens iets besloten.”

Jacques van Geest voelt zich in zijn goede naam aangetast. “Terwijl ik het zo eenvoudig kan weerleggen. Het project Bijl/Hofplein liep al zo lang. De nieuwe regels van het mobiliteitsfonds zouden niet gelden voor langlopende projecten. Je kunt toch niet ineens de spelregels veranderen?
“Elke financiële tegenvaller in het project Bijl/Hofplein zou voor rekening komen van de gemeente, zegt Van Geest. “Ook als je uitgaat van de residuele grondprijs, waarbij de winst al ingecalculeerd is.”Van Geest vindt de actie van Koevoets ‘vals’, maar onderneemt geen juridische stappen tegen het raadslid. “Ik heb advies ingewonnen en ik zie er vanaf. Bovendien wil ik het verhaal niet groter maken dan het is. Als er een debat komt, zoals de PvdA wil, wordt misschien recht gedaan aan de situatie.

Godfried Koevoets wil niet inhoudelijk reageren, maar staat open voor debat. Koevoets: “Een debat? Prima. Laat de onderste steen maar bovenkomen. Voor mij was het verder afgedaan, op een debat zat ik niet te wachten. Maar als de PvdA er nu zelf een spektakel van wil maken, oké. Ik kan staan voor wat ik gezegd heb.”

Bron: de Gelderlander; http://www.gelderlander.nl/voorpagina/maasland/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: