Gemeente doet onderzoek naar rol notarissen.

De gemeente Grave doet op verzoek van de gemeenteraad onderzoek naar de rol die notarissen hebben gespeeld bij de overdracht van grond aan ontwerper Jan des Bouvrie en drie omwonenden van zijn interieurwinkel Het Arsenaal. Volgens de gemeenteraad hadden de notarissen de gemeente moeten wijzen op de boete die het gevolg zou zijn van de winstgevende verkoop van de grond, omdat de gemeente in 1997 de grond van de staat had gekocht met een antispeculatiebeding.

Het gaat om een boete van het ministerie van Financiën van € 226.890. De betrokken notarissen zijn mr. P.G.M. Meurs te Grave en notaris mr. J. Luycks te Bussum. Laatstgenoemde tekende voor de akte van levering van Het Arsenaal.

Volgens de raad hadden de notarissen de gemeente moeten waarschuwen voor de boete. Het gemeentebestuur onderzoekt nu of de boete (gedeeltelijk) kan worden teruggevorderd van de notarissen.

De woordvoerder van de gemeente Grave zegt desgevraagd dat een jurist van de gemeente het onderzoek verricht. “Hij doet een quick scan. Als het allemaal te ingewikkeld wordt, dan wordt het onderzoek mogelijk alsnog uitbesteed.” Volgens de woordvoerder is niet te zeggen wanneer het onderzoek wordt afgerond.

Bron: www.novocatie.nl

Het CDA heeft hier vooral op aan gedrongen; andere fracties stemden er mee in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: