Dirigent Toon van der Linden onderscheiden.

Toon van der Linden (53) uit Escharen is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Die eer viel Van der Linden te beurt omdat hij 25 jaar dirigent is van het koor Unisono uit Escharen. Sinds 1983 maakt Van der Linden zich verdienstelijk voor de muziekbeleving in Escharen.

In dat jaar pakte hij het dirigeerstokje van Unisono op. Sinds 1990 is hij ook dirigent van het leerlingenorkest van Escharen. Hij is ook muzikaal leider van een dweilorkest. De organisatoren van de jaarlijkse pronkzittingen van het Escharense carnaval kunnen steeds op Van der Linden rekenen. Ook de plaatselijke harmonie heeft aan Van der Lindens muzikale vaardigheden veel te danken.

In het dagelijks leven is Van der Linden leraar muziek aan het Merletcollege in Cuijk en aan een school in Drunen. De onderscheiding werd hem zondagmiddag uitgereikt door burgemeester Wilma Delissen van Grave, na afloop van het After Christmas Concert van Unisono in de Lambertuskerk in Escharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: