Architect Hart van Grave overleden.


Architect hart van Grave overleden

BRUGGE/GRAVE – De architect van wat straks het nieuwe hart van Grave moet worden, de Belg Jo Crepain, is op 58-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Brugge.

Crepain was al enige tijd ziek.

Je zou Crepain wat Grave betreft een ‘publiekslieveling’ kunnen noemen. In de loop van 2005 werden in het Graafse gemeentehuis felle discussies gevoerd over de keuze van de architect die het gat na de sloop van het voormalige gemeentehuis moest gaan vullen.

Het college en de selectiecommissie kozen voor Amsterdammer Joost Hovenier die Grave met zijn modernere ontwerp architectonisch zou opwaarderen. Echter, de gemeenteraad – min één stem – en de Graafse bevolking in een peiling, kozen vrijwel unaniem voor het ontwerp van de Belg dat meer aansluit bij de bestaande bebouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: