Wethouder; commentaar de Gelderlander

Iemand nog ambitie om wethouder te worden in Grave?

Misschien is het dan wel zinvol nog even te wachten met het schrijven van een briefje. Niet alleen wordt de procedure die in het Maasstadje wordt gevolgd er steeds ondoorzichtiger op, je klopt ook nog eens aan bij een gemeente, waarvan de zittende wethouders zeggen dat ze op dit moment helemaal niet op een nieuwe collega zitten te wachten.

Het begon allemaal even geleden toen PVDA-wethouder Jacques van Geest opstapte om de raad, die hem bij meerderheid naar huis wilde sturen, voor te zijn. Met de PVDA als tegenstemmer werd toen bij ruime meerderheid besloten dat er een sollicitatitieprocedure zou volgen. “Open” en “transparant” waren woorden die daarbij met enige regelmaat vielen. Een advertentie moest volgen. Maar die komt er niet. Het CDA liet deze week bij monde van Ben Peters weten dat gesprekken gevoerd worden met zeven kandidaten die zich spontaan hebben aangemeld, of die door een partij zijn benaderd. Maar het zou ook best kunnen dat er helemaal geen derde wethouder komt, voegde hij daar aan toe.

Dat is dus ook de voorkeur van de twee zittende wethouders. Hans Bos heeft al bij zijn baas – de provincie- geinformeerd of hij fulltime aan de slag kan. Natuurlijk, er zit logica in als gesteld wordt dat inwerken van een nieuwe wethouder zoveel tijd kost, dat je al bijna aan de komende raadsverkiezingen toe bent.

Maar dat neemt niet weg dat ze er in Grave procedureel een potje van maken.

P.S. Fractievoorzitter Matt Cruijsen geniet van een al lang geleden geplande vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: