Grave heeft zijn “Stadhuistoren”

Grave heeft zijn “Raadhuistoren”

In combinatie met het prachtig ingerichte voorterrein, naar ontwerp van landschapsarchitect Michael van Gessel, kreeg dit voormalige vestingstadje hier dus als het ware een eigentijdse trots, een witte burcht, terug. Daarbij: het stadhuis is echt het hart van het gebouw, centraal geplaatst en met een raadzaal die als glazen doos middenin de gevel langs het busstation naar voren springt. En zelfs het veel grotere bouwdeel waarin de corporatie zit, draagt aan de stadhuislijke allure bij: dit met hout gesierde blok werkt als een blikvanger, als ‘raadhuistoren.’

zie: wwwcdagrave Volkskrantartikel over architect Erik van Egeraath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: