Cuijk beste website van de regio; Grave zakt van 194 naar 264

BOXMEER – Cuijk heeft de beste internetsite van de gemeenten in deze regio. De website staat op de 64e plek van de landelijke monitor Overheid.nl , een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In het jaarlijks overheidsonderzoek naar digitale dienstverlening van 443 gemeenten in dit land is Cuijk flink gestegen. De gemeente stond vorig jaar op deze lijst nog op plaats 144.

Het onderzoek naar de kwaliteit van websites van Nederlandse gemeenten wordt ieder jaar gedaan in opdracht van het ministerie. Zo worden ontwikkelingen in kaart gebracht op het terrein van de elektronische overheid. De overige gemeenten uit deze regio staan op ruime afstand van Cuijk. Gennep staat op 219 (vorig jaar nog 259), Grave op 264 (vorig jaar 194), Boxmeer op 266 (vorig jaar 205), Mill en Sint Hubert op 320 (vorig jaar nog 269) en Sint Anthonis op 343 (vorig jaar nog 428).

Sint Anthonis hoopt volgend jaar nog meer te stijgen. Sinds twee weken heeft deze gemeente een nieuwe website. De internetpagina’s van de gemeenten werden beoordeeld op zes punten.

Het betrof onder meer de openbaarheid van overheidsinformatie, het persoonlijke karakter van de dienstverlening en de toegankelijkheid.

Op de ranglijst van gemeenten heeft Almere dit najaar Rotterdam als lijstaanvoerder afgelost. Dordrecht en Enschede staan op de plaatsen twee en drie.

Bron: de digitale Gelderlander

P.S. Misschien moeten de gemeenten in het Land van Cuijk hier ook maar de handen in elkaar slaan en van Cuijk leren. Het moet voor Grave een uitdaging zijn om met bijv. van Gemeenteoplossingen of Notubizz een verbeterslag te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: