17 feb. 2017

Liveblog "Omlegging N321": De MaasDriehoek bericht:

Uit mijn fotoarchief

CDA Grave: 'Variant B voor N321 biedt kansen'


GRAVE | CDA Grave lijkt een voorkeur uit te spreken voor variant B van het nog om te leggen tracé van de N321 bij Grave. Dat laat fractievoorzitter Ben Peters op Twitter weten na de thema-avond die de partij donderdagavond organiseerde.


"CDA betrekt regionale aspecten bij afweging en kiest voor kansen van variant B", twittert Peters. Variant B komt ten zuiden van de Hampoort (over het voormalige Visio-terrein) te lopen en moet de binnenstad van Grave qua verkeer ontlasten. In Escharen en de Graafse wijken Estersveld en De Stoof zijn bewoners fel gekant tegen variant E, die tussen beide kernen zou komen te lopen.
Tegenstanders van het tracé om Escharen willen voor 1 maart honderden handtekeningen aanbieden aan burgemeester Lex Roolvink.

P.S. Webmaster: Onze raadsleden Nel Schuts en Ben Litjens waren op de  bijeenkomst in de Esterade.  Herhaaldelijk stak Ben Litjens zijn vinger op om vragen te stellen. Maar de avondvoorzitter negeerde hem. 

Het zal een hele klus worden om binnen de gestelde termijn een gedragen raadsvoorstel te komen. Ook de pas geselecteerde stedenbouwkundige moet zich nog over deze variant buigen. Dat is per motie afgedwongen. 

Het idee van het CDA om vrachtauto's boven een bepaald gewicht te weren is niet uitvoerbaar en te handhaven. Als de chauffeurs de afslag bij de A73 nemen moeten ze al gewaarschuwd worden dat ze Grave niet door mogen. Wie controleert dat??

Geen opmerkingen: