17 jan. 2017

Liveblog "Gat van Grave" 92. Leiding Catharinahof moest "bijna ramp" uit de media vernemen.

Op zondagmorgen 15 januari 2017 maakte ik deze foto vanuit de hotelkamer, op de vierde etage, in Catharinahof. In de nacht van de "bijna ramp" maakte ik ook gebruik van deze hotelkamer. We sliepen zelfs met het raam open!!
Mijn zoon Koen Whatsappte 's avonds al wat zich dichtbij afspeelde. De volgende ochtend, tijdens het ontbijt beneden in het restaurant, wist niemand wat er zich op de Maas had afgespeeld. Op deze foto is het "Gat van Grave" duidelijk te zien.


Op maandagmorgen j.l. heb ik navraag gedaan bij de gerant van Catharinahof. 

Jos Somers zei dat geen enkele instantie 's avonds of 's nachts contact met medewerkers of directie van Brabantzorg of Catharinahof heeft gehad om te vertellen wat er aan de hand was. Hijzelf heeft via Omroep Brabant en andere media gehoord en gezien wat er was voorgevallen. 

Gelukkig is er geen drukgolf ontstaan na een explosie die volgens deskundigen in een uitvoerige reconstructie in de Gelderlander die zelfs 
 "Enschedese vuurwerkramp" afmetingen had kunnen hebben. Een engeltje op de schouders van Catharinahof heeft erger doen voorkomen zullen we maar denken. 


Geen opmerkingen: