7 jan. 2017

Liveblog "Gat van Grave" 47. Interview buurtbewoner die vluchtte n.a.v. benzeendampen. Met dank aan community uit Nederasselt op Facebook.In dit filmpje is Tom van Zalingen (uit Nederasselt) aan het woord.
Hij is geinterviewd daags na het ongeluk met de tanker.
Tom geeft zelf aan, dat hij op de avond van het voorval (donderdagavond 29 december 2016) gevlucht is omdat hij een penetrante lucht rook.
Zònder te weten wat er gebeurd was (hij had gebeld naar de hulpdiensten, maar die wisten dus nog van niets) is hij dus alleen vanwege de stank uit zijn woonhuis aan de dijk bij Nederasselt -waar, naar later bleek, het schip voor anker is gegaan- gevlucht.
Dus er zijn wel degelijk gassen of stoffen uit de tanker ontsnapt, dit in tegenstelling tot de berichtgeving. Tom woont achter de dijk, en ondanks de hevige mist heeft de stank van iets (benzeen?) dus wel zijn woning bereikt.
De vraag is dus: wat is er uit de tanker ontsnapt?
En nog meer vragen: waarom doet de politie nog steeds geen uitspraken over het bloedonderzoek dat is afgenomen bij de kapitein/schipper? Een week na dato -zou je toch mogen verwachten- is de uitslag van zo'n onderzoek toch wel bekend??!?? Zeker in een onderzoek betreffende een ongeval met zulke verstrekkende gevolgen...
Waarom is bij de media nog steeds niets bekend hierover?
En wat zijn de resultaten van de onderzoeken naar de oorzaak? Waaròm is de Maria Valentine rechtdoor gevaren richting de stuw, en niet naar de sluis? Je mag toch aannemen dat de schipper langdurig is verhoord om hier uitsluitsel over te krijgen???
Allemaal vragen, waarop geen antwoorden gegeven zijn...
Wij denken dat het tijd wordt dat hier duidelijk in komt. Hoe en waarom heeft het ongeval kunnen plaatsvinden? Wat is er daadwerkelijk gelekt uit de tanker? Wat is de uitslag van het bloedonderzoek? Heeft de apparatuur aan boord van de Maria Valentine inderdaad gefunctioneerd, of juist niet???
We blijven wachten op de antwoorden...
Bekijk hier het interview:

Lokaal bedrijfNederasselt, Gelderland

Geen opmerkingen: