20 jan. 2017

Kopje onder.....


Grave, 20-1-17

Aan de leden van de Gemeenteraad van Grave
Aan het College van B&W

BIJ WIJZE VAN BRANDBRIEF

KOPJE ONDER VOOR ZWEMLUSTIGE OUDEREN….
Het had meer weg van een reclamespot voor LACO. Op maandag- en woensdagochtend rond 9.30 uur werden de zwemlustige ouderen in het zwembad van Grave verrast met koffie + een praatje-met-‘lichtbeelden’. Daarmee afficheerde LACO haar voornemens, om ingaande augustus 2017, haar fitheidsprogramma voor 55+ en horizontale programmering. Daarmee wierf LACO voor haar eigen toko.

Maar de voornemens werden niet met gejuich ontvangen; eerder het tegendeel. Want voor de zwemlustige Ouderen, die onder de koepel van het S.G.O.G. 2 x een uur in de week om 10.30 uur enthousiast het zwemwater inspringen is niet langer plaats. Ja, nog wel in de middaguren tussen 13.00 en 14.00 uur. Maar dan hebben ouderen ‘andere-ook belangrijke- zaken’ op hun program. Bijvoorbeeld de kleinkinderen van school halen en opvangen voor hun werkende ouders. 

Daar kan LACO, in de persoon van een der leidinggevenden, natuurlijk geen rekening mee houden. Die willen ‘heer en meester’ zijn in eigen bad. En ook heeft LACO’S woordvoerder weinig oor voor het sociale aspect, dat in deze 2 zwemuurtjes per week, gestalte krijgt en ‘al zwemmende’ heeft gekregen. Een uur blijkt niet alleen voor het trekken van baantjes, maar ook voor ‘praatjes-aan-de-kant/lijn’, het leggen van contacten in de sauna en de stoomruimte. Die contacten/contactmogelijkheden gaan nu verloren, als LACO haar eigen plannen voorop stelt; dit dreigt. 

Daarom willen we graag de meningen getoetst hebben met de Bestuurders van Grave, met de Gemeenteraadsleden, want met zo’n 50 zwemlustige Ouderen, kunnen we niet over het hoofd worden gezien; kan er niet zomaar een streep getrokken worden door deze bewegingslustige en gezonde bevolkingsgroep van Grave e.o., die zeer teleurgesteld (zal) zijn; als LACO haar ‘onzalige plannen’ ten uitvoer kunnen brengen; DUW ONS, OUDEREN GEEN KOPJE ONDER.  
want in de voorlichting op die 2 bijenkomsten blijkt, dat LACO alleen de aanname huldigt, dat er veel ‘Members’ af zullen gaan komen op de maandag – en woensdagochtendopening; je zult maar zo heten: ‘MEMBER VAN LACO’.                                        
Voor nadere info: De Heer J. van Thiel 0486-472134/ secretariaat van SGOG: 0486-473264

Geen opmerkingen: