6 jan. 2017

"Gat van Grave" 37. Omroep Gelderland plaatst een reactie van burgemeester Bruls van Nijmegen op de website. Hij is voorzitter van de verantwoordelijke Veiligheidsregio Gelderland.

ARNHEM - Burgemeester Bruls van Nijmegen reageert op de forse kritiek die hij de afgelopen dagen kreeg, nadat een schip met benzeen vorige week de stuw bij Grave ramde. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje kwam met een reactie na berichtgeving van Omroep Gelderland over de aanvaring. 'Laten we het niet spannender maken dan het was', zegt Bruls nu.
Bruls is als voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid verantwoordelijk voor hoe er op dat moment gehandeld werd. Dat dit te wensen over zou hebben gelaten, daar is hij het mee oneens. 'Mijn beeld: er is snel gereageerd en samengewerkt door de verschillende regio's.' 

'Zat geen uren tussen'

Na de aanvaring werd burgemeester Paul Mengde van Heumen na ruim drie uur geïnformeerd over de situatie. Veel te laat, vond hij. Cornielje steunt hem daarin. 'Dit kan niet, mag niet', zei hij tegen Omroep Gelderland. 
'Dat de burgemeester van Heumen later werd geïnformeerd, is iets anders dan dat er niet is opgetreden', reageert Bruls op de aantijging. 'Hij werd door zijn eigen medewerkers geïnformeerd op het moment dat wij al aan het opschalen waren. Daar zaten écht geen drieënhalf uur tussen.' 
Luister naar de reactie van burgemeester Bruls op de website van deze Omroep.

Geen opmerkingen: