31 dec. 2016

"Gat van Grave" 2. Whatsappje van zoon Koen 's morgens vroeg. Mijn ervaring van de miscommunicatie vanuit de hotelkamer op 4 hoog in Catharinahof.


's Morgens om 7.00 uur kreeg ik een Whatsappje van mijn zoon Koen uit Utrecht. 

Omdat hij wist dat ik in Catharinahof verbleef stuurde hij een bericht van de Gelderlander over de aanvaring met de stuw. Via diverse sites las ik dat er waarschuwingen uitgegaan waren naar bewoners in de buurt dat de ramen en deuren gesloten moesten worden. 

Uit het hotelraam zag ik allen dat er geen verkeer op de brug was. Navraag leerde me dat niemand in Catharinahof gewaarschuwd was. Gelukkig stond de wind naar Balgoy en Wijchen las ik later. Gelukkig is er geen benzeendamp richting Catharinahof gedreven. En ook is er geen ontploffing geweest. 

Maar hoe kan het bestaan dat er na uren pas opgeschakeld is? En is de Veiligheidsregio Gelderland ook ingeschakeld? En wanneer? Er zullen nog veel vragen beantwoord moeten worden vrees ik.

Op de gemeentelijke website las ik:
Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt is momenteel afgesloten i.v.m. aanvaring met een boot. In verband met mogelijk vrijgekomen gevaarlijke stoffen, sluit ramen en deuren. 

Geen opmerkingen: