22 dec. 2016

Dringende oproep! Grave helpt. Facebookbericht.

MIJN HARTEKREET VOOR 'GRAVE HELPT' 
Er blijkt nogal wat verwarring te zijn ontstaan rondom de diverse inzamelingsacties voor voedselpakketten in Grave omdat er meerdere instanties/scholen aan het inzamelen zijn voor oa. de Graafse Voedselbank. Fantastisch dat er hier in Grave aan de medemensen wordt gedacht in deze voor veel gezinnen moeilijke tijden, mooie gedachte en vooral ook blijven doen! Toch wil ik onderstaande even graag met u delen:

Onlangs heb ik aan de zijlijn meegekeken en een klein aandeel mogen leveren aan 'GRAVE HELPT' tijdens de St. Nicolaasactie, een prachtig initiatief waarbij met name ook gedacht werd aan mensen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank aangezien hun inkomensgrens net iets te hoog ligt. Ik schrok hier enorm van, het gaat zelfs over kleine bedragen die net boven die grens uitkomen. Enorm onder de indruk ben ik geraakt van verhalen waarbij ik nooit eerder heb stilgestaan. 
Bv. arbeidsongeschikt raken vanwege gezondheidsredenen en dan ook nog van de een op de andere dag je partner thuis zien komen met ontslagbrief vanwege de economische crisis, waardoor je in no time van 2 inkomens in de schuldsanering terecht bent gekomen met je gezin. Dit heftige verhaal liet me niet los temeer omdat ik besefte dat dit ons allemaal zo ineens kan overkomen! 
Vanwege het enorme succes van de Sintactie, besloot 'GRAVE HELPT' ook de aankomende feestdagen voor deze groep mensen draaglijker te maken dmv. een voedselpakketaktie, chapeau! Wat me nog meer raakt is dat ik mensen uit die doelgroep bijzonder actief zie om zichzelf voor hun 'lot'genoten in te zetten, zij weten immers als geen ander hoe het is om elk dubbeltje om te moeten draaien.

DRINGENDE OPROEP
Na een bezoekje vanavond aan het inzamelingspunt bleek er echter nog geen schot te zitten in het aanbod van voedselwaren. Helaas nog lang niet genoeg om de aangemelde gezinnen te kunnen voorzien van een rijk gevuld pakket. Ik wil hierbij dan ook heel graag een oproep doen aan de Graafse inwoners, ondernemers, begunstigers, om vooral ook deze groep mensen de aankomende feestdagen te steunen en een warm hart toe te dragen. 
Als u nu aankomende zaterdag uw kerstinkopen doet, laat uw hart spreken en schuif iets extra's in uw kar voor hen die dat niet vanzelfsprekend kunnen. Ik weet zeker dat niet alleen zij maar ook u er een warm gevoel bij zult krijgen! Het team van 'GRAVE HELPT' is as. zaterdag 24 december en dinsdag 27 december van 10.00 tot 18.00 uur aanwezig in het pand Rogstraat 22 te Grave om uw bijdrage aan de pakketten in ontvangst te nemen en gelijk te verwerken. Ook in de diverse supermarkten staan inzamelingsdozen van 'GRAVE HELPT'.

Ik hoop van harte maar ben er eigenlijk van overtuigd dat ook dit hier in Grave moet lukken. Hart voor elkaar door te delen.. want gedeelde smart is halve smart! Dank je wel voor het lezen van dit bericht dat met weinig moeite vast ook nog even gedeeld kan worden.  
Jolanda Adams
Meer reacties weergeven
Reageren

Geen opmerkingen: