13 dec. 2016

De Gelderlander: Prinsenstal zit vol met asbestBRABANTWONEN: SNEL DUIDELIJKHEID.

Er zit veel asbest in de gebouwen van het voormalige verzorgingshuis Maaszicht in Grave. Het opruimen ervan kost een half miljoen euro. De aanwezigheid van de kankerverwekkende stof in het monumentale deel aan de Oliestraat en in de leegstaande flat van het Maaszicht heeft herinrichting van het plan Prinsenstal de afgelopen twee jaar bemoeilijkt.
Een woordvoerder van BrabantZorg, eigenaar van de gebouwen, bevestigt de aanwezigheid van asbest. Het zit vooral in de kelders van de oude gebouwen en in de flat. Wethouder Eric Daandels erkent dat de opruimkosten 5 ton bedragen. Naar zijn zeggen is de verkoop van de gebouwen niet makkelijker geworden door de aanwezigheid van het asbest en het feit dat sanering daarvan veel geld kost. Volgens de woordvoerder van woningcorporatie BrabantWonen komt er nog dit jaar meer duidelijkheid over de invulling van het terrein Prinsenstal in het centrum van Grave. "We voeren met een projectontwikkelaar afrondende gesprekken. Zodat die klaar zijn, kunnen we aangeven wat er met de gebouwen gaat gebeuren."
Vooral de hoge flat is bij de gemeente een doorn in het oog. Het pand maakt er de skyline van de stad niet mooier op. BrabantZorg verhuisde twee jaar geleden uit de gebouwen op Prinsenstal naar de nieuwbouw Catharinahof.
Het was vanaf het begin het plan dat BrabantWonen en woningcorporatie Mooiland, eigenaar van een deel van het complex, samen het gebied zouden ontwikkelen. Het deel van Mooiland voorziet in 45 huurwoningen, 31 oude appartementen worden gesloopt.

Geen opmerkingen: