13 dec. 2016

Arena: Graafse pastoor maakt nieuwe kerstgroep van afgedankte paspoppen.

Graafse pastoor Aarden pakt uit met artistieke kerstgroep

 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
GRAVE - Aansluitend op de Hoogmis van 11 uur op zondag 18 december in de Graafse St. Elisabethkerk zegent pastoor René Aarden zijn zelf in elkaar gestoken en artistiek vormgegeven kerstgroep in. De kerstgroep is deze zondag, op beide kerstdagen en op de zondag na Driekoningen, 8 januari, van 12 tot 15.30 uur en op de dagen tussen Kerstmis en oudjaar van 14 tot 16 uur te bewonderen.

Landelijk gerenommeerde kunstenaars weten de artistieke kwaliteiten van pastoor René Aarden te waarderen, zowel muzikaal als beeldend. In deze geest ontvangt hij afgelopen november spontaan een kunstwerk van Marc Mulders.
Vanuit dit perspectief begint hij met Driekoningen, 6 januari 2016, in zijn spaarzame, veelal late, vrije uurtjes met zijn expeditie. Kunstzinnig bouwt hij op basis van een etalagepop en purschuim een kop voor een koning, maakt van een emmer een kroon en begint met zijn fijnzinnig schilderen. Hierna volgt een ezel van kippengaas en papier-maché, heer Os, zorgvuldig en warm kleur gegeven.
Etalagepoppen krijgen evenzo een metamorfose tot Maria, Jozef, andere koningen en herders, een enkele maal een treffende gelijkenis met een parochiaan.

De website van parochie H. Elisabeth toont een heel album: www.st-elisabethparochie.nl.

Geen opmerkingen: