15 okt. 2016

Afscheid Janneke Pander. Jan Verhaaren vertolkte de gevoelens van iedereen.

Dames en heren,Namens mijzelf, als Mister Maaszicht (door Janneke benoemd) wil ik een klein dank/afscheidswoordje uitspreken. Onze First Lady gaat het Kurhaus in de Zorg, Catharinahof verlaten.Lieve Janneke, wij houden van jou, laat Gerrit hier niks verkeerds achter zoeken? Janneke ik kan vandaag wel janken, want mijn reddende Engel gaat ons verlaten. Een kleine ramp voltrekt zich hier in Catharinahof. En ik heb zo ’n idee dat niemand hier de ernst er goed van inziet, ik zie heel veel vrolijke en lachende gezichten?


Janneke, jij hebt mij mogelijkheden geboden, om mijn dromen te verwezenlijken; het boek de “Jeugd van Maaszicht”, de Maaszicht Reünie, de Alpe Huzes actie en ik had nog wel verschillende dromen op de plank liggen, maar die kan ik nou wel schudden, voor mij gaat er een mooi boek dicht.
Janneke, Janneke, “waarom gaat gij ons verlaten”? Deze Bijbelse tekst die ooit Jezus uitsprak, is hier in Catharinahof vandaag helemaal van toepassing!
Dat Janneke Pander de Icoon van Catharinahof ons gaat verlaten, voelt als een amputatie, waar geen prothese voor is? “Ja lach maar, dat zal oe straks wel vergaan”!Janneke er is in Nederland elk jaar een mooi mens verkiezing voor alle mensen in de zorg, waarom ontbreekt jou naam daar nu nog steeds bij de winnaars? Want Janneke jij bent gewoon een mooi mens, met je onzekerheden, verdriet, gedrevenheid, enthousiasme, je hart is vaak onrustig en altijd vol vuur, kortom je bent een mooi mens! 

Janneke volg je hart en blijf op jou manier je dromen waar maken en niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf.


Janneke wij hebben al een aanvraag voor Madam Tussauds klaar liggen en hopen ons idool daar op korte termijn terug te zien. 
Ik feliciteer Rosmalen, want daar hebben ze echt, met een lotje uit de loterij, de hoofdprijs gewonnen.
 Janneke je bent een kanjer, wij zijn super trots op jou, blijf de mens die je bent, want er is geen betere! 

Wij zullen jou herinnering koesteren! 

Dit zijn teksten die vaak op gedachtenisprentjes voorkomen, maar laten wij nu de teksten eens bij leven uitspreken.


Janneke jou portret, is net in de galerij der groten van Grave gehangen, dat is voor een Friezin een prestatie van formaat.  Als je daar in komt, heb je voor Grave iets bijzonders betekend! 

 
 Ik.. en denk ook Jolanda Adams, zijn er super trots op dat wij naast jou mogen hangen! Normaal hangen wij niet zo graag, alleen aan de bar!

Janneke Bedankt!

En hierbij wil ik jou twee dromen van mij in afgewerkte vorm als cadeau terug schenken! 

Je moet maar zo denken, “een dag niet gehuild, is een dag niet geleefd”. (tekst Janneke Pander)

Jan Verhaaren.


Geen opmerkingen: