30 sep. 2016

Tip vanuit Tallinn.


Koen tipte me over een bijeenkomst over Social Media georganiseerd door de belangenvereniging Raadslid.Nu. Collega's van hem van de Universiteit van Utrecht doen aan die bijeenkomst mee en presenteren een onderzoek.


Seminar Social Media: Raadsleden in 140 tekens

30 september 2016
Hoe gebruik je het slimste Twitter en andere social media om in contact te komen met inwoners en dus de kiezer? Gebruiken raadsleden social media wel goed om hun rol als raadslid effectief en slim uit te voeren? Wat kan er aan uw presentatie als raadslid op social media worden verbeterd?
Wilt u antwoord op deze vragen? Kom dan naar het seminar van Raadslid.Nu en de Utrecht Data School op vrijdagmiddag 30 september (14-17 uur, met inloop vanaf 14.00 uur) in het stadskantoor van Utrecht, naast het Centraal Station.
In dit seminar presenteert de Utrecht Data School de uitkomsten van een onderzoek dat in opdracht van Raadslid.Nu is gehouden naar de wijze waarop raadsleden actief zijn op Twitter en andere social media. 
Raadslid.Nu denkt dat deze bijeenkomst u interessante inzichten en materiaal oplevert om uw werkzaamheden als raadslid te verbeteren, uw activiteiten op social media te vernieuwen en om met uw fractie een nieuwe stap te zetten in het bereiken van inwoners/kiezers. 
Het programma tijdens dit seminar ziet er als volgt uit:
14:00 -14:30 uur – inloop
 
14:30 uur - welkom door Raadslid.Nu en UDS
14:40 uur - Presentatie onderzoek Social Media door UDS
door Thomas Boeschoten en Mirko Töbias Schäffer
Deze presentatie wordt geïntroduceerd door een verhaal over social media en politiek
15:30 uur – pauze
15:45 uur - Debat & discussie: Lessen & aanbevelingen over het gebruik van social media
Door en met raadsleden, wethouder Jocko Rensen (Houten), David Kok (ambtenaar raadsgrifife Almere, specialisatie social media), Utrecht Data School en Raadslid.Nu
17:00 uur - afsluiting met informele borrel

Geen opmerkingen: