16 sep. 2016

Regieteam Land van Cuijk vergaderde weer:

Op 14 september 2016  werd tijdens een vergadering van het Regieteam Land van Cuijk inzake de Bestuurskracht-meting o.a. de vraag neergelegd over het Bestuurskrachtonderzoek dat Grave per se helemaal zelf wil doen.

Lex Roolvink schermde op 13 juli al dat door de aangenomen motie met een meerderheid van de coalitie hij een opdracht van de raad had, maar in de uitvoeringhad hij gewoon mee kunnen liften op het onderzoek vanuit het Regieteam. 

Een krappe meerderheid van de Graafse raad heeft vorige week echter gekozen voor een eigen onderzoek. Grave zal nu niet meegenomen worden in het Bestuurskrachtonderzoek samen met de andere gemeenten, maar het zelf doen. 

Dit heeft de volgende gevolgen:
- door zelfstandig onderzoek te doen is de inkoop natuurlijk duurder voor Grave,  maar ook voor het hele Land van Cuijk, omdat de schaalgrootte minder is.
- resultaten zijn minder goed vergelijkbaar omdat nu al duidelijk is dat Grave een ander onderzoeksbureau zal kiezen/hebben dan Land van Cuijk. (Om welke reden dan ook?)

Een absoluut gemiste kans. De vraag van raadslid Nel Schuts ( Keerpunt 2010) tijdens een extra raadsvergadering in Grave over dit onderwerp was wel zeer to the point; "Waar bent u bang voor?"
Het gemeenschappelijke onderzoek LvC wordt nl. een breed onderzoek waarbij alle mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart worden gebracht. Als de coalitiepartijen in Grave van mening zijn dat Grave zelfstandig kan blijven als piepkleine gemeente, hoef je mijns inziens niet bang te zijn voor een meer objectief onderzoek. Toch? Deze gang van zaken is beslist niet in het belang van de toekomst voor de Graafse burgers en transparantie is ver te zoeken vrees ik.  Hester Kruizinga

Geen opmerkingen: