8 jan. 2015

Je suis Charlie

Gemeentebestuur en inwoners van gemeente Grave betuigen steun

Geschokt en verontwaardigd. Dat zijn de gevoelens die bij ons opkomen als we de berichten horen en beelden zien van de terroristische aanslag die gisteren plaatsvond in Parijs.
Deze gerichte aanslag op cartoonisten en journalisten, waarbij ook twee politieagenten werden gedood, is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Een aanslag op de vrijheid en democratie. Op ons allemaal.
Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs heeft aangekondigd dat er vandaag om 18.00 uur in Parijs een grote demonstratie is. Ook in Nederland vinden in diverse gemeenten demonstraties plaats op hetzelfde tijdstip.
De burgemeesters van Noord-Brabant en vele anderen, zullen op dat tijdstip gezamenlijk ten provinciehuize stilstaan bij deze gebeurtenis en de impact die dat heeft op ons gevoel van vrijheid en democratie.
Ik roep u allen op om de beelden vanuit Parijs of vanuit elke willekeurige stad of dorp waar mensen samenkomen te volgen en stil te staan bij deze laffe aanslag.
Wij betuigen onze steun aan de slachtoffers in Parijs en daarmee ook aan alle slachtoffers als gevolg van terroristische aanslagen. Aanslagen die de vrijheid en democratie ondermijnen.
 L. Roolvink
Burgemeester gemeente Grave

Geen opmerkingen: