24 jan. 2015

Het goede nieuws uit Grave: Merletcollege gaat Frans dankzij de Maas.

Grave verwelkomt EuropaOp 25 september kreeg de vakgroep Frans van het Merletcollege een geweldig bericht uit Frankrijk.
Ons Europees project is met een overtuigende beoordeling goedgekeurd. We gaan internationaliseren!
 


In november is een kleine Graafse delegatie naar de eerste transnationale conferentie in Mirepoix bij Toulouse geweest voor de start van het project met de titel: ‘Au fil de nos cours d’eau.’
‘Langs de rivier ‘ zal drie jaar lang het thema van onderzoek voor onze leerlingen zijn. Dankzij onze Maasdoen wij mee in dit samenwerkingsverband van zeven Europese landen.
Die uitwisseling zal naast virtueel ook reëel zijn. Alle landen gaan elkaar bezoeken in de komende drie jaren om kennis te delen en van en met elkaar te leren.
Van 26 tot 30 januari verwelkomen wij vierentwintig leerlingen uit zes verschillende landen en hun begeleiders in Grave.
Een van de bijzonderheden van dit project is het Frans als voertaal. Daar laten we ons niet door afschrikken, integendeel, fouten maken ce n’est pas ‘grave’. Van de betrokken leerlingen hebben velen zeer enthousiast gereageerd.
Zij gaan hun best doen met hun gasten Frans te praten. Juist nu, terwijl Frankrijk op haar grondvesten schudt, voelt dat heel goed. Niet alleen onze directeur Marleen van den Hurk-van Son neemt deze nieuwe uitdaging aan, ook burgemeester Lex Roolvink is zich voor de ontvangst op het Stadhuis aan het bijscholen in het Frans.
Als u binnenkort ter hoogte van het Merletcollege enkele minder bekende vlaggen ziet wapperen, dan weet u dat onze Europese vrienden gearriveerd zijn.

Overige berichten


Geen opmerkingen: