10 mei 2014

Veel steun van raadsleden oproep kinderpardon.


80% raadsleden steunt oproep Kinderpardon

80% raadsleden steunt oproep Kinderpardon
Acht op de tien raadsleden in Nederland steunt de oproep van burgemeester H.M. Ostendorp van Bunnik aan staatssecretaris Teeven om opnieuw te kijken naar de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon. Dit blijkt uit een online onderzoek onder raadsleden door Gemeenteraad.nl.

Onderzoek onder raadsleden

In samenspraak met burgemeester Ostendorp inventariseerde Gemeenteraad.nl onder haar raadsledenpanel in Nederland of raadsleden de oproep van de burgemeester steunen. Op de vraag “Steunt u de oproep aan staatssecretaris Teeven” antwoordt 79,13% van de bevraagde raadsleden “Ja”. 13,5% steunt de oproep niet en 2,7% heeft geen mening. Het betreft een representatief onderzoek onder 1449 raadsleden, waarbij de uitslag is gewogen naar politieke partij.

Moet uw burgemeester de oproep steunen?
Op de vraag ‘Vindt u dat uw burgemeester de oproep moet steunen (los van de vraag of uw burgemeester dat al gedaan heeft)?’ komen nagenoeg dezelfde percentages naar voren. Een zelfde percentage (78,9%) antwoordt ja, 16,% nee en 4,4% heeft geen mening.

VVD raadsleden hebben afwijkende opvatting
De meerderheid van de ondervraagde VVD’ers in het onderzoek (70%) blijkt de oproep van de burgemeesters niet te steunen. Hetzelfde percentage van de ondervraagde VVD raadsleden vindt dat zijn of haar burgemeester de oproep niet moet steunen.

Over dit onderzoek
Dit online onderzoek is uitgevoerd  op 8 mei 2014 via het Gemeenteraad.nl panel onder 1449 respondenten, representatief naar politieke partij. De foutenmarge bedraagt 2,3%.

Geen opmerkingen: