23 mei 2014

Geen blaren prikken bij avondvierdaagse Grave/Raamdonk/DEW.

Geen blaren prikken bij avondvierdaagse Grave

vrijdag 23 mei 2014

Geen blaren prikken bij avondvierdaagse Grave
De Avondvierdaagse van Grave zit er weer op.

Alle ingrediënten voor zo’n wandeltocht, die deze week 4 avonden achtereen werd gelopen, waren aanwezig.
De goede organisatie van de Graafs/Escharense Wandelvereniging D.E.W., het fraaie wandelweer, de uitbundige schooljeugd en hun zorgende ouders en tenslotte het prachtige wandelparcours, dat elke dag elders uitgezet, de wandelaars fraaie vergezichten
en close-ups bood in de bijna-directe omgeving van Grave.
Rond de klok van zes dromden de schoolkinderen al samen rond BS. De Raamdonk om hun school-T-shirt en de routebeschrijvingen in ontvangst te nemen.
De stoet zette zich dagelijks snel in beweging om verwachte neerslag voor te zijn; want dreigen deed het.
Maar elke dag bleef het bij enige druppels of een klein buitje; paraplu en/of poncho hoefde slechts een enkele keer soelaas te bieden.

Het bood een fraai gezicht om de scholieren, in hun school-T-shirt gestoken, in groepen en groepjes langs velden en akkers en door bossen en parken te zien wandelen. Hun kinderstemmen reikten ver.  Gezonde snoeplust onderweg en bij de schoolstop-en rustplaatsen de rijen plastic bekertjes-met-grenadine, waarachter zorgzame handen van ouders. Wandeling werd langzamerhand wandelfeest.
Voor de dreumes was er de afstand van 2,5 kilometer, voor de basisschool die van 5 en zelfs 10 km. 
En elke avond opnieuw wachtten de D.E.W.-organisatoren en onderwijsgevenden achter hun tafeltjes in de aula van de Raamdonk om de groepjes en groepen scholieren welkom te heten na hun sportieve inspanningen van die avond.
Ook elke avond weer, vond de jeugd het klimrek en de ouders een hoek van de speelplaats van De Raamdonk om hun bevindingen van die avond te ‘evalueren’.
Deze week zette Grave weer eens in beweging; een gezonde beweging, voor meest jong maar ook oud.

Bron: Land van Cuijk

Geen opmerkingen: