17 apr. 2014

DGWDD 13: Huub Linders reageert op column Ben Bongaards op Grave Kiest en de columnist reageert daar weer op!


Reacties van lezers

Naar aanleiding van een recente column van Ben Bongaards:  Eva en 478 stemmen . . , ontving de redactie van Grave Kiest onderstaande reactie van de heer Huub Linders, Commercieel Directeur -Van der Horst Ontwikkelingsgroep B.V. in Cuijk;

Beste heer Bongaards, ik ken u niet en u mij niet, maar toch meent u mij te mogen omschrijven en kwalificeren met onfatsoenlijke termen. Kennelijk is de onafhankelijke positie die jullie gravekiest.nl toedichten slechts onafhankelijk als het past in jullie straatje... 

Het is jammer dat u uw oordeel bepaald op basis van krantenberichten en eenzijdige informatie en geen moeite doet in te leven in de werkelijke situatie. Het gemakkelijkste is dan ook om populistisch iemand zwart te maken, want daar krijgt u vast meer lezers mee op de hand. 

Dat u daarmee zelf aan demonisering van personen doet, hetgeen u ons verwijt dat doet er natuurlijk niet aan af want dat is de schijnwerkelijkheid die u zich voorhoudt. Ik ga er vanuit dat u geen liberaal bent en derhalve voel ik me verder ook niet verantwoordelijk om nadere uitleg te geven waar de Graafse VVD voor staat. 

Overigens dicht u me teveel credits toe, hetgeen ik van iemand van uw statuur bijna als een compliment zou willen beschouwen, echter weet ik wel beter... Het zou fijn zijn als u in uw columns misschien meer inhoudelijke zaken zou kunnen benoemen. Of bij gebrek aan goede teksten....gewoon een dagje overslaan! Met vriendelijke groet, Huub Linders

Onderstaand het weerwoord van Ben Bongaards;

Geachte heer Linders,

Als ‘prominent’ Gravenaar ken ik u wellicht beter dan u op dit moment lief is. Dat is de prijs van het prominent zijn. Ik leg u dan ook met alle plezier uit hoe ik aan mijn kwalificatie van u en uw politiek gedrag gekomen ben. Als u daar behoefte aan heeft… 

Maar misschien is het zeker zo verstandig dat u het Liberaal Manifest eens leest en u verdiept in alle discussies binnen uw partij over integriteit. 

Ik had het sterker gevonden wanneer u inhoudelijk ingegaan was op mijn verhaal. Mijn kwalificaties schreeuwen om een weerwoord, dat hebt u goed begrepen, maar het is dan niet sterk om te bedenken wat er aan mij en ons allemaal mankeert. 

Wees de man die u zo graag lijkt te willen zijn: VVD-politicus. Een politicus die zich te goed voelt om te antwoorden op kritiek. Waar kom je dat nog tegen? 

U kunt niet nauwkeuriger aangeven dat ik midden in de roos geschoten heb. U hebt genoeg babbels, ook dat is me genoegzaam bekend, maar… geen enkel mandaat… En daar gaat het bij politici om. Op dat niveau heb ik u aangesproken maar hoor ik van u geen enkel weervoord. De reden lijkt me voor het oprapen te liggen.
© Ben Bongaards

Geen opmerkingen: