17 mrt. 2014

Nog 2 dagen: Grave kies niet! Twee redactieleden van Grave kiest komen met eigen geluid. Opmerkelijk.

De "columnist" Ben Bongaards en "Het Orakel van Grave" Wil Baaijens roepen samen op om blanco te gaan stemmen.
Door blanco te stemmen plaats je je buiten de Graafse samenleving en dat zal toch niet de bedoeling zijn van Grave Kiest?
Interessant

Dat blanco stemmen… Met de nodige tegenzin ben ik daar uiteindelijk verzeild geraakt. De reden ligt voor mij in het feit dat ik steeds dieper in de Graafse politiek ben gedoken. Niet dat die interessant is, hoor. Als ik eens een verwaaide keer een raadsvergadering bezoek, moet ik bijna doorlopend vechten tegen de aandrang om benend en kreunend de uitgang te zoeken. 

Het doet me pijn om mensen aan het werk te zien die zodanig met hun ‘vak’ bezig zijn, dat het je vervult met plaatsvervangende gêne. Die op zo’n manier met ons belang bezig zijn, dat ik nooit echt ontwaar dat dat inderdaad echt het geval is.Ik zal niet bij de beëdiging zijn! Ik kan er in mijn hoofd niet meer van maken dan dat het tenenkrommend is. Het vervult me met diepe plaatsvervangende schaamte. Te meer, omdat de gemeentelijke waakhond van de integriteit, de burgemeester, niet veel meer lijkt te willen dan kwispelend mee blaffen in de redeloze roedel. Precies als zijn twee voorgangers…


Alle begrip voor de mensen die oproepen om blanco te gaan stemmen. Die daarmee zeggen: ‘hier pas ik voor!’ Al is het te gek voor woorden om zo’n paardenmiddel in te moeten zetten om volksvertegenwoordigers echt te laten doen wat ze willen en horen te doen: jou vertegenwoordigen. Bah! En nog eens: Bah!

Maar: alles beter dan dom en laf thuisblijven… Dat kan de ellende alleen nog versterken; de conclusie daaruit kan immers niet anders zijn dan dat het u geen donder interesseert. 


© Ben BongaardsGeen opmerkingen: