4 feb. 2014

No 43 dagen: Krijgt het gemeentehuis zijn eigen volk?In de raadsvergadering van 28 januari heeft de fractie Frank Stoffer een heel sympathiek initiatiefvoorstel ingediend. Frank Stoffer, ondersteund door enkele andere partijen (o.a. Keerpunt 2010),  wil meer nectarrijke bloemen en planten in de gemeente Grave. Het gaat al jaren niet goed met de bijenstand in de wereld. Ook het aantal hommels en vlinders neemt schrikbarend af. Dit is een groot probleem, want wij zijn voor onze voedselvoorziening grotendeels afhankelijk van bijen.  De nectarrijke bloemen en planten kunnen lokaal een boost geven aan deze dieren. Bovendien zijn bloemen toch veel mooier dan kale struiken en verloederde veldjes?

Mevrouw Janssen, imker in Grave, is het eens dat er meer verschillende bloemen en planten moeten komen en zij heeft gebruik gemaakt van het spreekrecht. In haar bijdrage heeft mevrouw Janssen de gemeenteraad verteld over het belang van bijen en hommels voor de gemeenschap. Daarnaast heeft ze de burgemeester een zeer mooi aanbod gedaan; een eigen bijenvolk op het dak van het stadhuis. De gemeente Oss en Nijmegen hebben een soortgelijk aanbod van lokale imkers van harte ondersteund! 
Het dak van ons stadhuis is zeer geschikt voor een bijenvolk, het is namelijk bedekt met sedum,  een plant die wanneer hij bloeit erg aantrekkelijk is voor bijen en hommels.
Wij zijn benieuwd of de burgemeester en zijn wethouders het aanbod accepteren! Het is enkel en alleen een kwestie van wil.

Frank Stoffer

Geen opmerkingen: